Elemis

Min hy va i kaos och jag tänkte vart fasen är mitt glow som alla gravida säger att dem får? Nej nej nej, mitt hår blev risigt (och är fortfarande) och min hy var i total obalans. Då jag haft problem med min hy tidigare så vart jag skiträdd och tänkte nej, inte igen. Ska jag gå igenom samma sak igen?! Som tur är blev de inte så, thank god!

Jag var tvungen att titta igenom min hudvårdsrutin då jag fick reda på att man inte skulle använda A-vitamin. Ringde en hudterapeut för att få en bekräftelse på detta och veta varför. Hon berättade att just på grund av att A-Vitamin är en så pass aktiv och kraftfull ingrediens så avråder man gravida att använda den då man är extra känslig i hyn under graviditeten. Man kan få pigmenteringar osv. Det finns alltså inga studier eller forskningar på att det ska vara farligt för varken mig eller fostret, men av försiktigthetsåtgärd så avråder de flesta hudvårdsmärke då istället att inte använda just den ingrediensen.

Så jag började kika igenom över vad jag hade för nyheter som jag kunde passa på att prova och de fick absolut bli Elemis Superfood. För de första jag tänkte va, FUKT!

Denna gel, Cica Calm Hydration Juice (adlink), min räddning under min första period som gravid. Denna va helt underbar och jag var/är besatt av doften. Jag ÄLSKAR den! Jag mådde väldigt illa under den första delen av min graviditet och denna doften var som en paus då jag fick en fräsch känsla och ibland kunde jag t o m ta en extra gång bara för att jag behövde doften. Känslan på huden var helt underbar och huden började faktiskt sakta men säkert lugna ner sig.

Gelen känns lite kladdig på huden vilket jag inte har något emot då sminket efteråt lägger sig sjukt bra. Man kan använda den som den är eller välja ett gå på med en dagkräm efteråt. Den är otrolig och kan verkligen rekommendera den. Räcker länge då den är dryg. Gillar glasflaskan då de är miljövänligt och jag själv tycker de är lyxigt, men jag hade oturen att den åkte i golvet. Jag hörde ett krasch i badrummet och när jag gick dit såg jag min min sambos blick och jag insåg redan där, jag kan inte skälla på han för hela badrumshyllan är proppfull med hudvård och risken är att han säger att jag måste minska med produkterna. Så jag sa, "ingen fara" och insåg att hädanefter är glasflaskorna dem jag ställer längst in, Ha ha ha! Då produkten är av glas är den ganska tung och skulle heller inte få åka med på resande fot, men jag gillar att den har en låsande funktion ifall att. Tycker färgen är otrolig härlig och denna flaska vill jag mer än gärna ha framme trots risken att den ska gå sönder, haha!

Jag älskar också "Cleansing Foam" (adlink) som är i samma serie. Otrolig härlig rengöring och älskar doften på denna också, en frisk fläkt verkligen. Jag använder en lätt bb crème och upplever att den får bort allt och den lämnar huden återfuktad efteråt. Kan tyvärr inte säga hur den fungerar på fulltäckande bas, men jag upplever iallafall att den får bort allt med den basen jag använder. Denna är inte i en glasflaska vilket gör att den inte är lika känslig som gelflaskan. Så denna skulle absolut kunde tänkas med på resande fot.

Här nedan ser ni konsistensen på cleansning moussen och även på gelen.

Mycket trevlig serie som jag varmt rekommenderar!

Gillar

Kommentarer