Hemgjorda tunnbröd

Idag vart de hemgjord spenatsoppa toppad med ägg och med egna gjorda tunnbröd till:)

Brödet blev supergott och de va väldigt enkelt! Älskar när de är ingredienser man har hemma!


⬇️

4-minuters bröd i stekpanna

Bröden tar totalt ca 4 minuter att grädda i stekpannan.2 msk smör, rumsvarmt (30 g)
2 ½ dl vetemjöl
¾ tsk bakpulver
1 ½ krm salt
1 dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR
1. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och blanda ihop allt till en deg.
2. Dela degen i ca 4 bitar.
3. Kavla eller platta degbitarna till rundlar, ca ¾ cm tjocka.
4. Värm upp en stekpanna i gjutjärn på medelvärme. Pudra lite vetemjöl i stekpanna (det ska inte vara något fett i den). Vänd brödet när det får bruna fläckar, ca 2 min per sida. Anpassa värmen så att brödet inte bränns.

  • Mat

Gillar

Kommentarer

MakeupByEkholm
MakeupByEkholm,
Kom igen, eget bröd också - WHO ARE YOU?! 😃
nouw.com/makeupbyekholm
JohannaKvarnstrom
JohannaKvarnstrom,
Hahaha, vad rolig du är! Du skulle också fixat detta, jag LOVAR gumman!! <3
nouw.com/johannakvarnstrom
Celine
Celine,
Mums så gott!
celinelf.blogg.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229