Isotretinoin

Jag har haft dålig hy nu ett bra tag och det beror mkt olika saker men framförallt började de med obalans när jag höll på att hitta rätt p piller då mina första inte va bra längre. Sedan har de vart obalans och bara gått nedför.

Har nu äntligen efter mkt om och men fått hjälp (med vassa armbågar och mkt diskussioner) och jag är överlycklig att äntligen få se ett slut på eländet.

Har börjat ta Isotretinoin som är en medicin för just dålig hy. Vet inte hur länge jag ska ta denna medicin men ska till läkaren igen 20 mars för att se hur de ser ut då. Tar 20 mg/dag och ska dubbla dosen efter en månad. Jag känner inga biverkningar just nu men de är ganska så låg dos än så länge. Har tagit endast 10 dagar.

Men man ska tydligen kunna få väldigt torr hy och har köpt "Cetaphil" då jag fick tipset av Apoteket att de va bra. Så de ska bli spännande att se hur den funkar på mig. Otroligt billig var den iallafall (99kr) mot den som jag annars brukar köpa (700kr).

Detta påverkar och har verkligen påverkat mig i allt jag gör. Faktiskt brytit ner mig totalt. Men nuså, nu är bollen i rullning och bara lääängtar till känslan att kliva upp på morgonen och dra upp en toffs och utan ångest kliva utanför dörren helt osminkad 😊

#isotretinoin #hy ​

Gillar

Kommentarer