SMINKLOOK a la Margareta Grääs 🤘🏼

När man äntligen får tummen ur och man inser att verkligen allt går åt helvete...

🔸

Har varit motiverad ett tag att ta tag i sminkandet och göra en smkinklook. Har köpt några paletter som jag är taggad på att prova. Jag gick upp på övervåningen och in i mitt nyrenoverade sminkrum för att äntligen få sätta mig på stolen framför spegeln med sminkbelysning. Tänkte att jag börjar inte med basen då jag inte vet hur mycket som kommer falla från paletten. Så när jag tar fram mina sminkborstar inser jag att jag glömt att göra rent dem flesta. Detta innebär att jag inte har alla mina favoritborstar att jobba med men får göra de bästa utav de (har ju trots allt en del så de borde ordna sig ändå tänkte jag). Jag ska ta fram paletten som jag trodde låg på ett ställe, vilket den inte gjorde. Så jag fick börja leta, vilket tog ett tag innan jag hittade den. När jag tillslut ska börja inser jag att jag ser inte ett skit, spegeln sitter alldeles för långt borta då jag har kass syn. Jag skulle behöva en sån där förstoringspegeln närmre mig. Så jag får då ta spegeln paletten som jag ska använda. Inte mindre än Margareta Grääs pallet, hennes collab med Glossgod. Magisk palett och är så sjukt stolt över henne!

Börjar tillslut att sminka och inser hur längesen de va sen jag sminkade och de gick inte alls som jag tänkt mig då jag hade svårt att se vad jag gjorde och de va längesen jag sminkade. Gjorde bryn och sedan skulle jag göra eyeliner, den gick bättre än vad jag trodde faktiskt (alltid ngt 🤪) och sedan skulle jag komma till fransarna.

Letade i lådan och har hur många fransar som helst, men hade bara extremt dramatiska fransar och alla va lite halvt använda. Men tillslut hittade jag ett par från depend. Pincetten hade jag vart tvungen att göra rent då den hade fastnat lite och sedan skulle jag ta limmet. Då kom jag på, hur gammal är inte detta lim nudå? Kan säga att hela limmet hade separerats och de bokstavligt talat rann ut den. Jag fick helt enkelt göra de bästa utav de och efter mycket svordomar så fick jag "på" fransarna.

Sedan skulle jag göra basen. Tanken var att jag skulle prova en primer jag köpt, vilket jag såklart glömde när jag hade tagit på mig foundation som jag också då insåg va på sista versen, den va nästan helt slut. ( Ni kan läsa om den här).

När jag hade fått på mig basen och allt var klart och jag skulle fota insåg jag att jag inte ens fixat håret. Men de fick va som de va för nu började jag bli stressad över att Colin inte skulle vara nöjd så mkt längre till med Andreas på nedervåningen. (Vilket han va hela tiden så de låg bara på mig, dum som man är, stressar upp sig i onödan).

Så fram med kameran och rigga upp och när man ska starta den så funkar de inte? Batteriet är inte i, jaha, vart är batteriet nudå? Så efter jag hittat den, in med den och börja fota i stress. Tillslut kände jag att nu får de duga och tänker att jag tror jag har när jag kollar på bilderna i kameran... Kommer ner och tar bort sminket och sedan ska jag ladda upp bilderna. Vad hände med ljuset? Kunde inte förstå varför de blev så konstigt ljus. Då fattade jag, jag glömde stängde av sminkbelysningen. Så de lyser varmt ljus från höger sida... ROOKIE! Vem tar ockskå AV sminkningen INNAN man ser bilderna i större storlek!? Jag gör så mycket misstag så man kan inte annat än skratta alltså... De kommer definitivt komma flera sminkningar med denna palett framöver för den va grym!🙏🏼 Så rolig att jobba med! Bra gjort Maggie! 😍

🔸

Vad ville jag ha sagt med all denna text om hur skit de gick? Jo... Jag har så jäkla lätt att ge upp. Nu skulle de kunna vara så att jag säger till mig själv att tydligen så kan jag inte detta längre. Tappa motivationen, och låta de gå flera veckor/månader innan jag tar tag i detta igen. Men nej, nu ska jag inte låta de hända. För innerst inne tycker jag de är sjukt kul. Öva öva öva och påminna hjärnan om tekniker och låta kreativiteten flöda igen... ibland måste de få gå åt skogen också... de är helt ok...

Påtal om att allt går åt skogen gick även de åt skogen när jag skulle blogga och lägga in bilden de sista jag gjorde. Valde att lägga den där jag skrev i texten och självklart raderade jag hela texten jag skrev och fick skriva om ALLT... om man blir less, ja de blir man...men även här får jag bara skratta åt hela detta. Nu kan de BARA gå bättre... haha! Om man ska tänka positivt alltså 🤘🏼😉

Gillar

Kommentarer