Solskyddsfaktor - ett måste i din hudvårdsrutin!

Har du någonsin tänkt?...

• Jag behöver inte solskydd för jag bränner mig aldrig...

• Jag har ju en foundation som har solskyddsfaktor i sig så jag behöver inte?

• Hur fasen ska jag bli brun om jag använder så hög solskyddsfaktor som 50 i ansiktet? Kommer vara vitare efter sommaren än innan den kom!

• Man får bara en massa finnar av solskydd.

Jag kan säga att du är inte ensam om du tänkt bland annat dessa tankar isåfall. För så tänkte jag innan jag visste hur viktigt det faktiskt är att skydda sig från solens farliga strålar.

Först vill jag svara på tankarna ovan.

Du kanske inte bränner dig synligt på en gång men de kanske visar sig efter om några veckor/månader/år. Som med mig då jag slarvat som tusan med solskydd, vilket har resulterat pigmentfläckar...

Visst jättebra att du har en foundation som har solskydd i säg. Men du tar tyvärr inte tillräcklig mycket foundation för att de ska räcka. Så de är inte negativt med solskydd i foundation men de är bara en bonus för de räcker inte på långa vägar.

En myt är att du inte blir brun om du använder spf. Solens UV-strålar är väldigt starka och kan ta sig igenom både solkräm, täckande kläder eller en dag då de är molnigt ute. Du blir alltså brun även om du använder effektivt solskydd, men med fördelen att du minskar risken för solskador som i sin tur kan leda till hudcancer.

Nej de FINNS faktiskt solskydd som inte ger finnar de gäller bara att hitta vad som passar för just DIN hud...

Så nu över till att faktiskt tipsa om bra produkter men som inte kostar multum. För de är inte alla som vill eller har möjlighet att lägga massa pengar på ytterligare en kräm i hudvårdsrutinen. Men jag vill påstå att de måste dock vara en av de viktigaste då det om något är en antiage produkt som gör att du inte du ska få rynkor av att du blir skadad av solens strålar.

Jag kan verkligen rekommendera dessa.

Alla är verkligen riktigt bra. Sjunker in otroligt bra och funkar super under sminket. Älskar doften på Biotherm (citrus vilket som ni vet att jag älskar), men för dig som är känslig mot starka dofter i ansiktet kanske ska passa sig lite för denna då jag kan tycka den är liiite för stark. De andra två är helt doftfria och dessutom har dem ännu mer spf vilket jag kan rekommendera när de kommer till ansiktet som får utstå en hel del farliga strålar. Den krämen till höger är lite mer rinnig än den i mitten, vilket är en smaksak. Måste jag välja en favorit av dessa blir de den till höger då den ger lite mer glow. Gillar också verkligen förpackningen och de är även någon typ av kula i den vilket gör att när man skakar flaskan innan använing så känns de verkligen som att formulan blandas runt ordentligt.

Du hittar produkterna här nedan:

Gillar

Kommentarer